Idag har vi pratat om fattigdom i skolan. Om länder som lever i fattigdom som inte har hus, mat och lever på levnasgränsen. Vad fattigdom är och att så många på jorden som lever i det. Fattigdom kan beror på mycket som politik,naturtilgångar,inport och export. Det finns flertal barn som lever utan mat och hem och det gör verkligen ont i hjärtat att vet om det. Även vad vi kan göra och det vi gör påverkar landet. Även fast vi menar väl så kan det bli så fel ibland. Läraren tog ett bra exempel på att en man öppnade en tygaffär i ett fattit land. Alla gick dit och handlade och han syde även kläder. Men en dag så kom ett stort lass med kläder som var donerade, “gratis kläder”. Så denna man var tvungen att stänga sin affär och gå tillbaka till ett liv i fattidom för hans affären gick i konkurs.

Vad skillnaden är mellan folktäthet och överbefolkat är stor!

Väldigt intressant ämne som får en att tänka till!

Glöm inte bort dinna nära och kära, glöm inte bort att ge dom mycket kärlek!